Fyra jämna IFK-lag i P00/01

32 lag finns med i Skadevi Cups A-pojkklass. Fyra av dessa kommer från arrangörsföreningen IFK Skövde. Det har aldrig hänt tidigare.

- Vi har totalt 52 spelare som är A-pojkar, grabbar som är födda 2000 eller 2001. Det är väldigt många spelare men också väldigt inspirerande, säger Fredrik Sääf, en av ledarna i gruppen.

Att alla spelare skulle få möjlighet att vara med och spela i den egna turneringen var självklart. Dessutom har klubben bestämt att ledarna skall försöka mixtra ihop så jämna lag som möjligt.

- Det är inte alldeles lätt men vi har gjort ett försök. Bland annat har vi då delat upp våra starka kort på de fyra lagen, säger Fredrik.

Fredrik Sääf har tillsammans följt de killar som är födda 2000 ända tills de började i handbollsskolan för tio år sedan.

- Vi har drygt 20 killar som varit med ända från början. Sen har det tillkommit spelare utifrån klubbarna runt omkring, säger Fredrik.

När 00-orna och 01-orna slogs ihop som A-pojkar inför den här säsongen exploderade antalet till drygt 50 spelare.

- Bland annat lade HP Skövde ned sitt P01-lag och då kom deras spelare till oss, säger Fredrik.

Ifjol hade IFK Skövde två lag med i den här klassen.

- Båda lagen gick till semifinal, och ett av lagen vann sedan hela turneringen, säger Fredrik.

Året innan vann även Sääfs lag som då spelade i B-pojk. När det gäller A-pojkar har IFK Skövde vunnit två år i rad. Någon ny trofé räknar dock inte Fredrik Sääf med i år.

-Eftersom vi avstår från att toppa något av våra lag så kommer vi inte att kunna vinna cupen. I synnerhet när det finns många bra lag med, som Sävehof och Lugi. Båda klubbarna satsar nog på sitt bästa manskap den här gången, säger Fredrik.

För IFK Skövdes A-pojkar är USM det stora målet under den här säsongen. Målet är att ta sig till finalspelet. Föreningen har två lag som har gått vidare från det första steget.

- I USM har vi ett renodlat lag med spelare som är födda 2000 och ett med grabbar som är födda 2001, säger Fredrik.

Men först gäller alltså Skadevi Cup som inleds på fredag.

En del av IFK Skövdes A-pojkar tog en paus i styrketräningen för att fotogrageras. I mitten ledaren Fredrik Sääf.

Text och foto: Lennart Persson