H43 Lund vinner Finalen för C flickor 03

En match som inledningsvis gick i H43:s tecken för att byta skepnad till Skurus fördel, men H43 tog tillbaka initiativet i slutminuterna och avgick med segern.

Skuru har stora problem att komma igenom det försvar som H43 ställer upp, det offensiva försvarsspelet ställer till stora problem. H43 får många spelvändningar med sig och utnyttjar de effektivt, 1-3 på tavlan efter fem minuter. RP kommer in i matchen och har nu i slutet på första halvan hittat lite lösningar, en minut kvar med 2-3 på tavlan. Som även blir halvtidsresultatet.

Det vill till att ledarna ger tjejerna lite stöd och råd i paus, matchen står och väger vart det ska sluta är det nog ingen som kan uttala sig med säkerhet om.

Direkt i inledningen av andra halvan har vi kvitterat på tavlan, 3-3 och spänningen stiger. Plötsligt har vi en total scenförändring när Skuru gör två snabba mål och tar ledningen med 5-3, vi har nu spelat 16 minuter. Kvitterat 6-6 efter 19 minuter på ett genombrott. Fyra minuter kvar och Skuru återtar ledningen genom ett mäktigt skott från nio meter.

Svårt läge för Skuru med tre minuter kvar, utvisning och straff som ger kvittering till

7-7. Två minuter kvar och ledning med en boll för H43, Skurus utvisning kan bli dyrköpt. Till råga på allt blir det en ny Skuru utvisning med dryga minuten kvar.

Matchen slutar 7-8 vilket ger H43 segern.

Matchens lirare: Skuru Emma Nuhanovic och H43 Nellig Sandahl

Skuru IK – H 43 Lund 7-8 (2-3)

Målskyttar
Skuru: Line Adenberg Jelleryd 3, Alva Dahlberg 1, Nellig Sandahl 1, Saga Frisk Sundberg 1, Moa Alesved 1.

H 43: Emma Nuhanovic 4, Havana Keller 2, Matilda Widell 1, Sandra Jönsson 1.

Segrarintervju:

Se finalen:

Kenth Rudh