H43 Lund vinner guld i flickor 03

Skrivet 06 november 2016 15:07
Ändrad 08 november 2016 14:21
I en till början jämn match med tufft försvarsspel från båda lagen, visade H43:s Sandra Jönsson vartåt det lutade. Hemmalaget fyra första mål kom från henne och när sedanhennes lagkamrater fyllde på så var matchen i princip redan klar. Andra halvlek blev en transportsträcka då Skuru inte räckte till för att hota skåne tjejerna.

En tät match inledningsvis med tufft försvarsspel från båda lagen, skillnaden just nu heter Sandra Jönsson som spelar i H43. Sandras fyra mål betyder att H43 leder med 4-2 efter 7 minuter. H43 gör ett ryck i målprotokollet och leder med 8-3 med 11 minuter spelade. Tjejerna från Lund får bra betalt för sitt tuffa försvarsspel, Skuru kör fast gång på gång och tvingas till enkla avslut. Ska Skuru komma med i matchen så måste man hitta tillbaka till sitt försvarsspel från matchinledningen och samtidigt få till sina avslut. I halvtid leder H43 med 9-3. Andra halvan inleds med en räddning från H43:s målvakt Tilde Lundgren och i anfallet efter gör H43 mål ganska enkelt, en ganska typisk bild av matchen just nu. 6 minuter kvar att spela och det går det lite trögt för båda lagen, H43 leder med sex bollar och har ingen brådska. Skuru har fortfarande mycket stora problem, målmässigt är det i princip bara deras vänsterkant genom Fanny Björkman som levererar och det räcker inte om man vill vara med och konkurrera om segern. Två minuter kvar att spela och detta är avgjort sedan länge, 14-8 till H43 talar sitt tydliga språk. Matchens sista mål gör Skurus Line Apendberg Jelleryd och hon fastställer slutresultatet 15-9.

Matchens lirare: Ofelia Shoai Hallberg H43 och Fanny Björkman Skuru
Priserna från Svenska Cuptouren

Skara Sommarland pris: Emma Nuhanovic

H43 Lund HF – Skuru IK 2 15- 9 (9-3)

Målskyttar
H43: Sandra Jönsson 5, Ofelia Shoai Hallberg 4, Emma Nuhanovic 2, Havana Keller 2, Alicia Bartechi 1, Milla Svensson 1.

Skuru: Fanny Björkman 4, Alva Persson 3, Line Apendberg Jelleryd 2.Kenth Rudh

Nästa nyhet: H43 Lund Centrum P02 vinner Skadevi Cup

Skrivet 06 november 2016 13:48
H43 visar arrangörsföreningen att segerpokalen åker med hem till Skåne. IFK var med i första halvlek, men H43:s utgrupperade försvarsarbete var skillnaden idag. Ett aggressivt H43 försvar ställer till det för IFK och ger bortslaget läge för snabba avslut och ledning. Efter fem minuter har IFK börjat hitta nycklar för att ta sig igenom försvaret och vi har 3-3 på tavlan. Lagen följs åt och byte... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil