HK Aranäs 2 vinner finalen för CP03

Inledningsvis var det en jämn och tät match, men ju längre matchen led så tog Aranäs över taktpinnen ordentligt och vann en fullt rättvis seger.

Matchen inleds i ett högt tempo från båda lagen, efter fem minuter har Aranäs tagit ett litet tag i matchen och leder med en boll, 2-3 på tavlan. Aranäs trycker på och får utdelning efter ett genombrottsförsök som ger straff med mål som följd. 10 minuter spelade och Aranäs håller två måls ledningen mycket tack vare storspel från målvakten Jonatan Edgren som står i vägen för det mesta, även straffar.

Andra halvlek inleds med reducering direkt, RP:s Simon Thurn sliter sig fri och sätter 3-4 och det är nerv i matchen. Aranäs inser faran och Filip Beckman ser till att två måls ledning upprätthålls. Ny reducering av RP:s Simon Thurn och matchen lever. Fyra minuter kvar av finalen och matchen är inne i ett mycket intensivt läge med mål åt båda hållen. Aranäs åker på en två minutare och den efterföljande straffen för RP räddas av Jonatan Edgren. Slutminuterna domineras av Aranäs som går ifrån i målprotokollet och vinner med fem bollar.

Matchens lirare är tveklöst Aranäs målvakt Jonatan Edgren som svarade för rader av avancerade räddningar.

RP IF Linköping Röd – HK Aranäs 2 5-10 (2-4)

Målskyttar

RP IF Linköping Röd: Simon Thurn 2, Karl Engberg 1, Albin Fingas 1, Richard Friberg 1

HK Aranäs 2: Filip Beckman 4, Razmus Nyman 3, Max Gustavsson 1, Malte Myllys 1, Ludvig Söderbarm 1.

Kenth Rudh