HK S-hof besegrar Skara HF i B slutspelet

B-flick 99 B slutspel ¼ final HK S-hof – Skara HF

Hafsigt anfallsspel präglar matchinledningen från båda lagen, men det är S-hofsom tar ett tag i matchen efter 5 minuter och strax är ställningen 3-1. Skarasspel från matchen mot Falköping lyser med sin frånvaro och stegfel är ofta enanledning för domaren att vända spelet till S-hofs fördel. Skara kämpar sigtillbaka in i matchen och med 1 min kvar av första halvlek är ställningen 3-3.S-hof gör halvlekens sista mål och ställningen är 4-3 i halvleken.

6 minuter in i andra halvlek står matchen verkligen och väger, S-hof leder meden boll och chanserna avlöser varandra åt båda hållen. Matchen är på väg attavgöras i S-hofs favör, ledning med 2 bollar och en minut kvar av matchen.Mycket riktigt så står S-hof som segrare vid slutsignalen med siffrorna 8-6.Skara spelarna kom inte upp i samma standard som matchen innan, men matchensprofil fanns ändå i Skaras lag och det var målvakten Annie Linder. När enmålvakt kommer upp i 55% räddningar blir även den mest rutinerade målvaktenavundsjuk.

S-hof har ett jämt lag och kommer säkerligen att låta höra talas om sig istörre sammanhang, första provet kommer i B slutspelets semifinal som spelasimorgon kl 13.55 i Rydshallen.

Kenth Rudh