HK Silwing/Troja avgjorde i sista sekunden för F00/01

En oerhört jämn match som avgörs i absoluta slutsekunden till Silwing/Trojas fördel. Matchen präglades av kämpatag och tekniska fel, vad som avgjorde till slut är svårt att sätta fingret på, tillfälligheternas spel är nog en lika god orsak som någon annan.

Åtta minuter spelade och det är ett ställningskrig på planen. Bra spel från båda lagen både framåt och bakåt. Hittills ett visst övertag för Skövde, men vi har lika i målprotokollet med 4-4. Matchen får ingen riktig karaktär, lagen byter mål med varandra och det ser lite trevande ut från båda lagen. En Skövde utvisning ger Silwing/Troja möjlighet att ta initiativet med det ger bara ett måls överläge. Straff för Skövde som Elma Örtemark förvaltar på bästa sätt och vi har lika 8-8 med 2 minuter kvar av första halvleken. Elise Andersson i Silwing/Troja ser till att det åter är likaläge med 15 sekunder kvar, halvtidsresultat 9-9. Vi får avvakta med tips inför andra, lagen spelar ganska lika och ingen sticker ut från mängden. Det finns onekligen plats för en matchhjälte nu i andra, vi får se vem som tar på sig den rollen. Elma Örtemark fintar upp hela Silwing/Trojas mittförsvar på läktaren och avslutar snyggt fram till 10-11, men som vanligt i den här matchen svarar motståndarna direkt och vi har lika 11-11 efter mål från Fia Stolt. Kanske är det Skövdes målvakt Lovisa Bengtsson som ska ikläda sig matchhjälte rollen, två stycken mycket avancerade räddningar

Det börjar bli lite tjatigt men med 12 minuter kvar av matchen har vi åter lika 14-14 och inget talar för något ryck målmässigt från något av lagen just nu. Emelie Bertram gör sitt första mål efter 33 minuter och naturligtvis är det ett kvitteringsmål, 16-16 på tavlan. Skövde har läge att gå upp i en tvåmåls ledning när Silwing/Troja drar på sig en tvåminutare med 4 minuter kvar att spela. Första försöket misslyckades men man får en ny chans som bränns även den. Utvisningen slutade 0-0. Skövde har bollen med 1.30 kvar, tekniskt fel och Fia Stolt kvitterar för Önnered med minuten kvar. Dramatisk slutminut med Skövde miss och motanfall från Silwing/Troja med straff som följd. Straffen tar i ribban och returen fångas av Tindra Sundin som blir match hjälte när hon sätter segermålet i slutsekunden.

Matchens lirare: Elise Andersson Silwing/Troja och Elma Örtemark Skövde

Priserna från Svenska Cuptouren

Skara Sommarland pris: Fia Stolt Silwing/Troja

HK Silwing/Troja – Skövde HF 18 - 17 (9-9)

Målskyttar

Silwing/Troja : Elise Andersson 5, Fia Stolt 5, Anna Karlsson 2, Tindra Sundin 2, Noa Huurinainen 1, Emelie Bertram 1, Tove Höglund 1, Felicia Palm 1.

Skövde HF : Elma Örtemark 6, Andrea Niva 4, Moa Andersson 2, Elina Andersson 2, Natalie Wästerfors 2, Terese Jerlebo 1.

Kenth Rudh