HK Silwing/Troja segrade i P04 efter förlägning

En mycket jämn mats som svängde fram och åter. Lika läge efter full tid så förlängning 1x5 minuter fick spelas. Den blev lika jämn som matchen och avgjordes först 4 sekunder före full tid. Ett vänsterkantsläge avgjorde till Silwing/Trojas fördel.

En jämn matchinledning där lagen följs åt i målprotokollet, en utvisning för Silwing/Troja ger övertag för Önnered. När Önnered strax efter även de får en utvisning är det Silwing/Troja som utjämnar och vi har 5-5 efter 10 minuter. Önnered får en straff i slutsekunderna av första halvlek, med sitt fjärde mål gör Filip Hallén ställningen 7-6 i halvlek. Silwing/Troja hade ett par kombinationer i slutet av halvleken som betalade sig, vi får se om de fortsätter på den inslagna banan. Önnered har ett bra skytte medan Silwing/Troja förlitar sig mer på sitt sex meters spel, efter 15 minuter är det linje spelet som betalar sig bäst. Matchen tätar till sig då Önnered har fått bättre ordning på sitt försvarsspel, 8-7 med 5 minuter kvar av matchen. Arvid Skoog i Silwing/Trojas mål storspelar just nu, den ena svettiga räddningen efter den andra. Är det hans spel som ska avgöra matchen, vi får se. Två minuter kvar att spela och Önnered gör ett tekniskt fel som ger Silwing/Troja bollen, stolpskott och bollen åter hos Önnered som skjuter ett skott över. 50 sekunder kvar och tekniskt fel av Silwing/Troja, Önnered till anfall och får straff. Filip Hallén sätter den säkert och med 10 sekunder kvar har vi lika läge 8-8.

Matchen går till förlängning 1x5 minuter. Önnered startar med bollen, men gör ett tekniskt fel. Olle Gransten ger Silwing/Troja ledningen med ett nio meters skott, men Önnered kvitterar omgående genom Kim Krohn. Storskytten Filip Hallén tar ett vänsterkants avslut och Önnered i ledningen med en boll, 2 minuter kvar. Axel Spångberg tar ett högerkants avslut och kvitterar med minuten kvar. Silwing/Troja har bollen i slutsekunderna och Kevin Fries Ericsson får läge på vänsterkanten med 4 sekunder kvar. Säkert i mål och Silwing/Troja går segrande ur striden med resultatet 11-10.

Skara Sommarland pris: Liam Thuresson Önnered

HK Silwing/Troja – Önnereds HK 1 11-10 (7-6)

Målskyttar

Silwing/Troja : Kevin Friez Ericsson 3, Axel Andersson 2, Axel Spångberg 2, Olle Gransten 2, Filip Moberg 1, Albin Jonsson 1.

Önnereds HK : Filip Hallén 6, Kim Krohn 2, Vilde Ruhlander 1, Otto Eriksson 1.

Kenth Rudh