Iakttagelser från läktaren fredag

Sitter på VIP läktaren i Arena Skövde i en position där jag ser två matcher samtidigt.

På plan A spelar B flick 02 och vi har Sävehof som möter HK Lidköping.

Plan B har match i C flick 03 mellan HK Alingsås 2 och Skara HF 1.

Alingsås rycker snabbt till ledning, efter 5 min har vi 3-0 på tavlan. Plan A bjuder på en jämnare tillställning hittills, 1-1 på tavlan främst beroende på duktiga målvakter som bla bjuder på straffräddningar.

Engagerat på bänkarna där man försöker hjälpa tjejerna på ett mycket bra och positivt sätt, allt för att stärka det egna laget och få till en bra stämning på plan.

På plan A är det fortfarande efter 11 minuter en jämn tillställning, dock ett visst övertag för Sävehof som leder med 3-2. Tyvärr får Lidköpings målvakt ett skott i ansiktet och tvingas byta, ser ut som hon klarade sig ganska bra men bytet känns som en bra åtgärd.

På plan B fortsätter övertaget för Alingsås som går till en kort pausvila i ledning med 4-0. Lidköpingstjejerna kämpar frenetiskt och möts av stort jubel från läktaren när de tidigt i andra reducerar till 4-1.

Andra halvans två första mål på plan A kommer från Lidköping som nu leder med en boll, men Sävehof svarar direkt med de två följande och tar därmed åter ledningen, 5-4 på tavlan.

Matchen på plan B är nog avgjord då Alingsås ledning nu är sex bollar med sex minuter kvar av matchen, 8-2 på resultattavlan.

Sävehof avgör matchen under en dramatisk slutminut på plan A. Med 20 sekunder kvar att spela blir det en fristående spelare på vänsterkanten som sätter matchens sista mål och vi har 8-7 på resultattavlan.

På plan B var matchen avgjord i ett tidigt läge och slutresulatet skrivs till 9-3 i Alingsås favör.

Text: Kenth Rudh