Iakttagelser från läktaren lördag morgon

Klockan är 07.50 och starten närmar sig i Arenan. På plan A värmer Önnered 2 och Falköpings AIK upp inför sin matchstart i B pojkar 01. Arena B kör igång 08.15 med A flickor 99, match mellan HK Country 2 och Torslanda HK 2.

Alla försöker skaka ur sig morgontröttheten, inte alltid som man startar en handbollsmatch direkt från sängvärmen, men är man på handbollscup så ingår det i förutsättningarna att man kan få spela väldigt tidigt.

Lördagsspelet innebär alltid ett extra påslag av nervositet inför matcherna, slutspelsplatserna står nu i fokus. Ska det bli A eller B slutspel. Alla strävar naturligtvis mot A och då smyger sig ofelbart känslorna in i spelet oavsett åldersgrupp. Det jag såg igår och förhoppningsvis även får se idag gör mig dock lugn, ingen hets från bänkarna utan mer ett stöttande och inspirerande ledarskap över lag. Naturligtvis ska ledarna vara engagerade och låta hjärtat vara med, men man får inte glömma ansvaret man har att ge sina spelare en miljö att spela i som gör att de fortsätter att utvecklas. En stor bit i detta är ju naturligtvis att känna glädje med det man gör, min förhoppning är att alla ska åka hem från sitt Skadevi Cup deltagande och se tillbaka med ett leende på läpparna. Även om man har gått till B slutspel och får respass i första slutspelsmatchen så ska alla känna att man har gjort så gott man har kunnat och att man fick chansen att visa det.

Kenth Rudh