Lugnare för Seeger & Seeger

Skrivet 30 oktober 2015 08:51
Ändrad 30 oktober 2015 09:01

Datorernas intrång har infört stora förändringar för Dan och Patrik Seeger som sedan många år sköter resultatrapporteringen för Skadevi cup. Innan internet handlade det om att räkna tabeller för hand och använda papper och penna för att förmedla resultat och tabeller. Numera sköter datorerna det mesta och i sekretariatet handlar det mest om att övervaka och hjälpa till om någonting strular.

I dagens läge går allt fort och lätt. I varje hall finns en rapportör som knappar in resultat och via telefon läggs detta ut med automatik samtidigt som datorn räknar ut och gör tabeller. Fort farande finns en pappersvariant i Arena Skövde där resultat uppdateras och aktuella tabeller finns att beskåda.

- I övrigt kan alla följa resultat och tabeller via sina telefoner. Bara att ladda hem appen Skadevi cup och hela tiden vara uppdaterad om vad som händer i de olika hallarna, säger Dan Seeger.

De båda veteranerna minns hur det förr i tiden handlade om hundratals telefonsamtal där funktionärer ringde in resultat och sekretariatet fick sitta för hand och räkna tabeller. Kurirer for mellan hallarna med resultatlistor och hela organisationen var betydligt mer komplicerad än idag. Numera skrivs resultaten ut direkt efter matchslut och på några sekunder har datorerna räknat fram en aktuell tabell.

-Utan tvekan har vårt arbete förändrats enormt med internet. Nu har vi tid till kaffepaus och kan mest ägna oss åt dubbelkolla och se till att alla rapportörer sköter sina uppgifter, säger Patrik Seeger.
Text: Annika Andersson

Bild: Bengt Andersson

Nästa nyhet: Väntan snart över

Skrivet 30 oktober 2015 08:01
Nu strömmar spelsugna tjejer och killar ut till de olika hallarna för sina första matcher i Skadevi Handboll. Spelet drar igång i några hallar kl 08.30 och från 09.30 är det full fart i samtliga hallar. Premiärmatcherna kl 08.30 är BF02 Skövde HF 3 IFK Karlsborg i Arena C (Västerhallen) och i Rydshallen spelarCP03 RP IF Linköping 2 IFK Skövde HK 1. Som vanligt kan vi se fram emot ett sprudland... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil