Matglada cupdeltagare bjuds på favoritmat

Skrivet 22 oktober 2015 11:58
Ändrad 22 oktober 2015 12:43

Ett hundratal personer är engagerade i att mätta alla hungriga Skadevideltagare under de tre tävlingsdagarna. Spindeln i nätet är måltidschefen i Skövde kommun Helena Gustavsson.

Hon ser fram mot de tre intensiva tävlingsdagarna och har förstås matsedeln klar. Skadevi är känt för sin fina mat och när man ser matsedeln förstår man att många uppskattar det som bjuds. Eller vad sägs om följande läckra måltidsschema:

Torsdag middag: Tacosbuffé. Fredag: stekt fisk med remouladsås och kokt potatis, middag: asiastisk wok med ris. Lördag lunch: korv Stroganoff med ris, middag: kycklingfilé med rostad potatis och rödvinssås. Söndag lunch: spagetti med köttfärssås. Till detta kommer också frukost som serveras såväl fredag som lördag och söndag.

Helena Gustavsson berättar att det finns cirka 25 personal från kommunens kök som står för matlagning och organisation. Därtill kommer Skadevis funktionärer som ansvarar för utfodringen i fem olika skolmatsalar och en sjätte där det enbart serveras frukost. Den som vill laborera med siffror kan fundera över följande åtagande under tävlingsdagarna:

Det ska serveras cirka 5 400 frukostar, 6 500 luncher och 5 400 middagar. Men detta är inget som oroar Helena Gustavsson. Hon och hennes proffsiga personal är väl förberedda och har stor erfarenhet av att laga mat till många människor.

- Vi flirtar väl lite med tävlingsdeltagarna också och väljer mat som vi vet är uppskattad. Och det brukar visa sig genom att vi inte kan förvänta oss något spill. Skadevis deltagare är matglada och brukar rensa faten och då är det ju extra roligt att laga mat också, säger Helena Gustavsson.


Det är 6 500 luncher som ska serveras med hjälp av Skövde kommuns storkök.

Text: Annika Andersson

Nästa nyhet: 22 lag från Önnereds HK - Vi gillar att vara med i Skövde!

Skrivet 21 oktober 2015 17:05
För Önnereds HK är det mer eller mindre en självklarhet att vara med i Skadevi cup. I år kommer inte mindre än 22 lag att ta sig från Göteborg till Skövde för att vara med i Skadevi! - Det är en turnering som ligger rätt i tiden. Dessutom får vi alltid bra mat och helheten fungerar mycket bra, säger Lars Berndtsson i ÖHK. Önnered hör hemma i stadsdelen Älvsborg i Västra Frölunda och har en utp... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil