Matglada cupdeltagare bjuds på favoritmat

Ett hundratal personer är engagerade i att mätta alla hungriga Skadevideltagare under de tre tävlingsdagarna. Spindeln i nätet är måltidschefen i Skövde kommun Helena Gustavsson.

Hon ser fram mot de tre intensiva tävlingsdagarna och har förstås matsedeln klar. Skadevi är känt för sin fina mat och när man ser matsedeln förstår man att många uppskattar det som bjuds. Eller vad sägs om följande läckra måltidsschema:

Torsdag middag: Tacosbuffé. Fredag: stekt fisk med remouladsås och kokt potatis, middag: asiastisk wok med ris. Lördag lunch: korv Stroganoff med ris, middag: kycklingfilé med rostad potatis och rödvinssås. Söndag lunch: spagetti med köttfärssås. Till detta kommer också frukost som serveras såväl fredag som lördag och söndag.

Helena Gustavsson berättar att det finns cirka 25 personal från kommunens kök som står för matlagning och organisation. Därtill kommer Skadevis funktionärer som ansvarar för utfodringen i fem olika skolmatsalar och en sjätte där det enbart serveras frukost. Den som vill laborera med siffror kan fundera över följande åtagande under tävlingsdagarna:

Det ska serveras cirka 5 400 frukostar, 6 500 luncher och 5 400 middagar. Men detta är inget som oroar Helena Gustavsson. Hon och hennes proffsiga personal är väl förberedda och har stor erfarenhet av att laga mat till många människor.

- Vi flirtar väl lite med tävlingsdeltagarna också och väljer mat som vi vet är uppskattad. Och det brukar visa sig genom att vi inte kan förvänta oss något spill. Skadevis deltagare är matglada och brukar rensa faten och då är det ju extra roligt att laga mat också, säger Helena Gustavsson.

Det är 6 500 luncher som ska serveras med hjälp av Skövde kommuns storkök.

Text: Annika Andersson