Nina ägnar flera dygn åt mat på Skadevi

Nina Larsson och Caroline Aspenbäck serverar hundratals portioner av spagetti och köttfärssås.

Nina Larsson jobbar normalt i skolmatsalen på Vasaskolan och där finns hon också under hela Skadevi cup.

-Den här handbollscupen är något alldeles extra och jag vill inte missa att vara med, berättar Nina.

Hon bor i Hjo med torsdagen innan cupstart installerade hon sig i Skövde och på Vasaskolan har hon varit sedan dess. Dagarna blir långa och mornarna tidiga. Detta för att förse barnen med en frukost som innehåller fyra sorters nybakt bröd.

-Jo det gäller att starta tidigt så alla kan få en nybakt fralla till frukost, säger Nina, som trivs med all den feedback som hon och hela köket får.

-Vi får massor av positiva kommentarer under cupen. Kanske det beror på att de tillresta lagen inte är vana vid den fina mat vi serverar, konstaterar Nina och får just motta beröm från en ledare som rusar förbi med kommentaren ”underbar köttfärssås. Fantastiskt härligt och rejält kryddat”

Nina ansvara alltså för matserveringen i Vasaskolan men det hela skulle förstås inte fungera utan alla föräldrar och andra frivilliga som hjälper till. En av dem är Caroline Aspenbäck som just under söndagen är lite kluven. Sonen Edvin håller nämligen på att försöka kvalificera sig till finalspel som A-pojke med IFK Skövde. Matchen får hon följa via telefonen med förhoppningen att sonen får spela final och att då alla hunnit äta färdigt i Vasaskolan.

Text: Annika Andersson
Foto: Bengt Andersson