Önnered vinner Finalen för DF04

Önnered vinner till slut en säker seger, men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Om det var Önnereds utgrupperade försvarsspel som fällde avgörandet får andra bedöma, men det gav många stulna bollar som resultat och det är bollinnehav som genererar mål framåt.

En intressant match med turneringens yngsta åldersgrupp inblandade och två helt skilda försvarsspel. Kärra spelar ett traditionellt 6-0 försvar medan Önnered spelar ett extremt utgrupperat 3-3 försvar. Med fem minuter kvar av matchen har vi 4-4 på tavlan och spänningen stiger inte minst på avbytarbänkarna. Tre minuter återstår och vi har fortfarande lika läge efter en frilägesräddning av Kärras målvakt Amanda Hafström. Nästa kontring från Önnereds Evelina Batista kan hon dock inte stå emot och vi har 5-4 med två minuter kvar. Kärra svarar snabbt genom Tindra Andersson som sätter sitt avslut från vänsterkanten.. 30 sekunder kvar med rörigt spel och vi har oavgjort vid full tid.

Förlängning 1x5 minuter tar vid och Kärra vinner slantsinglingen och startar med bollen. Första målet i förlängningen gör Önnereds Evelina Batista och alla tror att matchen är slut och kaos på plan när alla tror att det är ”Golden goal” som gäller. Matchen kommer igång igen och även nästa mål görs av Önnered och nu är det stor uppförsbacke för Kärra tjejerna. Två minuter kvar och Önnered leder med 7-5. Matchens sista mål gör Önnereds Ellen Reinhold och fastställer slutsiffrorna till 8-5.

Kärras målvakt Amanda Hafström tillsammans med Önnereds Evelina Batista var mest framstående i sina lag.

Önnereds HK 1 – Kärra HF 8 - 5

Målskyttar

Önnered: Evelina Batista 3, Ellen Reinhold 2, Tyra Rydén 2, Emmie Seger 1.

Kärra: Tindra Andersson 3, Hannah Kristiansson 1, Sandra Ataollahy 1.

Kenth Rudh