Önnered vinner Finalen för DF04

Skrivet 02 november 2014 12:03
Ändrad 02 november 2014 12:04
Önnered vinner till slut en säker seger, men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Om det var Önnereds utgrupperade försvarsspel som fällde avgörandet får andra bedöma, men det gav många stulna bollar som resultat och det är bollinnehav som genererar mål framåt.

En intressant match med turneringens yngsta åldersgrupp inblandade och två helt skilda försvarsspel. Kärra spelar ett traditionellt 6-0 försvar medan Önnered spelar ett extremt utgrupperat 3-3 försvar. Med fem minuter kvar av matchen har vi 4-4 på tavlan och spänningen stiger inte minst på avbytarbänkarna. Tre minuter återstår och vi har fortfarande lika läge efter en frilägesräddning av Kärras målvakt Amanda Hafström. Nästa kontring från Önnereds Evelina Batista kan hon dock inte stå emot och vi har 5-4 med två minuter kvar. Kärra svarar snabbt genom Tindra Andersson som sätter sitt avslut från vänsterkanten.. 30 sekunder kvar med rörigt spel och vi har oavgjort vid full tid.

Förlängning 1x5 minuter tar vid och Kärra vinner slantsinglingen och startar med bollen. Första målet i förlängningen gör Önnereds Evelina Batista och alla tror att matchen är slut och kaos på plan när alla tror att det är ”Golden goal” som gäller. Matchen kommer igång igen och även nästa mål görs av Önnered och nu är det stor uppförsbacke för Kärra tjejerna. Två minuter kvar och Önnered leder med 7-5. Matchens sista mål gör Önnereds Ellen Reinhold och fastställer slutsiffrorna till 8-5.

Kärras målvakt Amanda Hafström tillsammans med Önnereds Evelina Batista var mest framstående i sina lag.

Önnereds HK 1 – Kärra HF 8 - 5

Målskyttar
Önnered: Evelina Batista 3, Ellen Reinhold 2, Tyra Rydén 2, Emmie Seger 1.

Kärra: Tindra Andersson 3, Hannah Kristiansson 1, Sandra Ataollahy 1.

Kenth Rudh
Nästa nyhet: H43 Lund Finalsegrare i CF03

Skrivet 02 november 2014 11:34
H43 tar kommandot i matchen och kan ohotade avgå med en välförtjänt seger. Skuru tjejerna kämpade och slet, men det tekniskt starkare H43 gick inte att rubba. Efter en trevande inledning från båda lagen kommer H43 igång ordentligt och Skuru tjejerna har svårt att stå emot i försvarsspelet, det står 3-0 på resultattavlan till H43:s fördel efter åtta minuter. När Skuru tjejerna kommer förbi H43:... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil