Parahandboll - en självklar del av Skadevi Handbollscup

IFK Skövde Handboll ser det som en självklarhet att alla ska kunna spela handboll. Därför har vi breddat Skadevi Handbollscup med parahandboll. Parahandbollen är anpassad för tjejer och killar med funktionsnedsättning. Framöver ser vi att parahandbollen kommer att vara en självklar del av Skadevi Handbollscup.

Parahandbollen delas in i 3 klasser:

Rullstolshandboll, Gåendehandboll Gul samt Gåendehandboll Blå

Rullstolshandboll
Rullstolshandboll riktar sig till den som är beroende av sin rullstol i vardagen eller som på grund av förvärvad skada eller diagnos inte kan delta i gåendeklass på lika villkor.

Rullstolshandboll spelas med fem utespelare och en målvakt. Man spelar med en sänkt ribba vilket gör att målets storlek är 3x2 meter. I övrigt är reglerna de samma som i gåendehandboll, t. ex. så är tre steg detsamma som tre tag på rullstolens hjul.

Gåendehandboll
Gåendehandboll riktar sig till den som har intellektuell funktionsnedsättning. Inom gåendehandboll finns det två klasser:

Blå klass : Spelformen är på hög nivå och handbollsregler kan respekteras fullt ut. Spelarna har god speluppfattning i kombination med en god fysisk förmåga. Spelarna är i behov av rak och tydlig kommunikation.

Gul klass : Spelare som kan behöva extra stöd i samband med att de finns på spelplan. Spelarna har mindre speluppfattning och är i behov av tydligare kommunikation. Spelaren kan omfattas av en fysisk lägre förmåga.

Läs mer om parahandboll här

I 2021-års upplaga av Skadevi Handbollscup erbjuder vi spel i gåendehandboll - blå och gul klass.

Tyvärr har vi varit tvungna att ställa in klasserna med parahandboll i 2021-års upplaga av Skadevi Handbollscup. Detta till följd av för få anmälda lag.