Peter Gentzels första Skadevi cup

-Betyder mycket för svensk handboll

Peter Gentzell – vd för Svensk elithandboll – har varit på Skadevi cup för första gången. I sin roll som en av ledarna för Aranäs A-pojkar fick han vara med fram till kvartsfinal där Sävehof blev för svårt på söndagsförmiddagen

-Turneringar av det här slaget betyder mycket för svensk handboll. Dels därför att massa ungdomar får komma ut och möta andra motståndare än vanligt, dels att de får att bo och leva tillsammans under några dagar. Det är givetvis väldigt utvecklande. Dessutom ger det ju klubbarna möjlighet att stärka upp ekonomin, säger Peter som har mycket positivt att säga om Skadevi.

- Ett bra arrangemang på alla sätt. Vi har bott bra, fått bra mat och logistiken har fungerat fint.

I sin roll som vd för Svensk elithandboll gläds Peter åt att Sävehofs damer och Kristianstads herrar klarat sig mycket bra i Europaspelet i höst.

-Det visar att vi kan hävda oss internationellt även på klubbnivå. Inte minst torde det sporra andra klubbar att satsa ännu mer.

Snart väntar också mästerskap för landslagen. Damerna spelar VM i december och för herrarna väntar EM i januari.

-Det ser vi givetvis fram mot. Att handbollen dessutom i sådana tider får synas lite extra i media betyder också mycket för vår sport. Naturligtvis hoppas jag också på sportsliga framgångar.

Text och foto: Bengt Andersson