RP Linköpings tjejer gillar Skadevi!

I Billingsskolans gymnastiksal var det idel glada miner hos RP Linköpings 12-åringar, när det blev en övertygande seger mot Skara HF. C-flickornas resultat med 13-2 innebar att det nu är klart för spel slutspel i A-gruppen.

-Ska bli kul att vi får mäta oss med flera duktiga lag, säger tränaren Urban Jensen, som hållit ihop med C-flickorna under en säsong och gillar att åka på cup med det härliga gänget tjejer.

Vägen till slutspelet gick via två vinster och en förlust.

-Vi hade en förälder som räknade tekniska fel under vår förlustmatch igår. Det blev 30 stycken. Då är det svårt att vinna matcher så det måste vi jobba mer med, säger Urban efter segern mot Skara där det verkade som om tjejerna anammat kritiken och klarade av en storseger utan alltför mycket felpass eller felstutsade bollar.

Det är idel positiva erfarenheter av Skadevi Cup med laget summerar sina intryck hittills. -Detta är en jättebra cup, berömmer spelarna, som speciellt gillar att få bo och äta på samma skola. Att sedan Billingsskolans gymnastiksal inte håller måtten var inget som störde Linköpingstjejerna.

Urban Jensen instruerar sina tjejer med mycket positiv input och några tips inför fortsättningen.

-Jättefina hallar att spela i, berömmer Urban Jensen vars lag redan hunnit med att förutom Billingsskolans nya gymnastiksal pröva på spel i Arenan.

Klart för slutspel jublar 12-årstjejerna från Linköping.

Text och bild: Annika Andersson