Rättvis seger för Torslanda i A-flick

Förutsättningen inför match är att båda lagen står på fyra poäng men Runar har bättre målskillnad. Lagen är redan klara för A slutspel men den viktiga förstaplatsen står på spel. Gruppettan går direkt till 1/4 final, medan tvåan får spela 1/8 final.
På papperet ser det ut att bli en mycket jämn match, men verkligheten får visa om så blir fallet.

Runar startar matchen i ett högt tempo med ett kraftfullt spel. Torslanda har svårt att stå emot i försvarsarbetet, men svarar med ett tekniskt anfallsspel som ger utdelning. Efter sex minuter har vi tre lika på resultattavlan.
Torslanda har tuffat till sig och hittat lösningar i sitt försvar som skapar möjligheter framåt. Runar bygger mycket av sitt spel på tunga avslut från nio meter, men hittills har Torslandas målvakt stått emot bra.
Matchen är hittills så jämn som jag trodde på förhand, 5-5 på tavlan efter 12 minuter.
Fortsatt jämt halvleken ut, men med Torslanda steget före i målprotokollet då vi har 9-10 på tavlan.

Torslanda inleder andra halvan mycket bra och har fyra bollars ledning efter 28 minuter. Runars spel har gått lite i baklås och man hänger med huvudena. Runar försöker komma tillbaka i matchen med ännu tuffare spel, men det betyder också att kvalitén på spelet blir lidande. Torslanda fortsätter sitt spel som man började och mal sakta men säkert ner motståndet. Med fem minuter kvar av matchen har vi 11-15 på tavlan i Torslandas favör. Nytt Torslanda mål på genombrott och matchen är avgjord då det endast återstår tre minuter att spela.

Torslanda vinner till slut rättvist med fyra måls marginal, 14-18 på resultattavlan talar sitt tydliga språk. Gruppsegern säkrad betyder att Torslanda går direkt till 1/4 final. Båda lagen har stora chanser att avancera i finalspelet, men Torslanda med sitt tekniska spel kommer nog att vara långt fram imorgon. Kanske får vi se dem i final.

Text och foto: Kenth Rudh