Skara blir en del av Skadevi Handbollscup

En nyhet inför årets upplaga av Skadevi Handbollscup är att Skara kommer att vara en av spelorterna. Med tanke på det stora intresset för cupen så behövs det allt fler hallar för att genomföra cupen i så stor utsträckning som möjligt. Tillsammans med Skövde och Tibro så kommer det även att spelas matcher i tre stycken hallar i Skara. Anrika Skara Idrottshall där det till vardags Skara HF spelar SHE handboll samt nybyggda Vilanhallen (två hallar varav en är klisterfri).

- Hallarna i Skara blir ett bättre alternativ än Varnhemshallen som vi tidigare har använt under cupen. Det blir en mer genuin cupkänsla där också med tre hallar så pass när varandra. Det kommer bli omkring 200 matcher i Skara, vi kommer även att strya lottningen lite så att en hel del Skaralag får spela på sin ordinarie hemmaplan, säger Mikael Samuelsson i Skadevis ledningsgrupp.

Arrangemanget i Skara kommer SHE-klubben Skara HF stå för. I de tre hallarna kommer klubben att ansvara för kioskverksamhet och matchfunktionärer.

I år kommer inga lag att bo i Skara. Möjligen kan det bli så i framtiden. Alla lag bor nu i Skövde och avståndet till Skara är ungefär 25 kilometer.

- Fördelen med Skara är att lagen kommer att få spela i tre väldigt fina hallar, fortsätter Mikael Samuelsson.

Premiärmatcherna i Skadevi Handbollscup i Skara blir:

Vilanhallen 1 Flickor 03 grupp 3 Redbergslids IK - Skara HF

Vilanhallen 2 Flickor 03 grupp 6 HK Aranäs 2 - Kärra HF 1

Skara Idrottshall Flickor 01/02 grupp 2 Skara HF 1 - Torslanda HK 1

Text: Adam Lind

Foto: Viktor Ljungström