Skuru vinner finalen för C flick 04

Skuru dominerar matchen i första halvlek, men när Bankeryd spelar ett offensivt försvarsspel i andra halvan så förändras matchbilden. I en mycket tät avslutande del, där Bankeryd har sista skottet, står Skuru emot och avgår med segern.

Efter tre minuter har Skuru gjort matchens första tre mål och ser ut att vara numret större i spelet jämfört med Bankeryd. Tyvärr för Bankeryd så fortsätter trenden och Skuru leder med fyra bollar efter fem minuter, 5-1 på tavlan. Efter 10 minuter har vi fortfarande en fyra måls ledning för Skuru när det står 6-2 i match. Bankeryd har haft några mycket bra lägen, men inte lyckats få in bollen i mål. Bankeryd går ut och spelar offensivt försvar i slutminuten, vi får se vad det kan betyda när andra halvan går igång.

Halvtidsresultat 6-3.

Det offensiva försvaret ser ut att ge resultat, Skuru har inget motvapen just nu utan det blir mycket felpass och tappade bollar. Bankeryd kryper närmare och reducerar till 7-6 efter 16 minuter. Matchen helt öppen igen och de närmaste minuterna kommer nog att bli avgörande. En utvisning på en Bankerydsspelare kommer olyckligt i det här läget. Helt plötsligt har vi en tät och tuff drabbning där det krigas om varje boll, Bankeryd har inte på något sätt gett upp matchen. En minut kvar och Bankeryd i anfall i underläge med en boll, 10-9 på tavlan. Sista skottet räddas av Skurus målvakt och man vinner Finalen med 10-9.

Matchens lirare: Skuru Livia Ström och Bankeryd Natalie Ingvarsson

Skuru IK – IFK Bankeryd 10 - 9 (6-3)

Målskyttar

Skuru: Sarah Hansson 2, Ellen Wangerheim 2, Andrea Petrovic 2, Evelina Thorhede 2, Stella Huselius 2.

Bankeryd: Natalie Ingvarsson 5, Matilda Svensson 2, Lein Werbisch 1, Felicia Westin 1.

Segrarintervjun:

Se finalen:

Kenth Rudh