Skövde HF 1 vinner Finalen för A flick 99/00

Skrivet 01 november 2015 16:08
Ändrad 02 november 2015 22:00

Skövde vinner till slut en ganska enkel seger efter ledning från start. Torslanda försökte men hade inte styrkan eller tekniken att rå på motståndarna.

Fem minuter på matchklockan och Skövde har gått upp i en tre måls ledning, mycket beroende på ett lysande samarbete mellan nio meter och linjespelaren Anna Dahlström som gjort tre av målen, ställningen 1-4 på tavlan.

12 minuter in i matchen och Skövde behåller greppet, 3-6 på resultattavlan efter en stunds måltorka från båda lagen.

Vi närmar oss paus och Skövde har god kontroll på Torslanda. Det som kan hota Skövde är Torslandas skytte som man utnyttjar alldeles för sällan. Vi får se vilka motdrag som kommer i andra halvan.

Halvtidsresultat 6-10.

Starten på andra avviker inte från första halvleks matchbild, Skövde fortsätter på den inslagna vägen och Torslanda har stora problem med Skövdes försvar. 27 minuter spelade och vi har 8-12 på tavlan i Skövdes favör.

Konstigt läge i matchen just nu, båda lagen spelar avvaktande och har svårt att komma till avslut. Skövde har kört fast helt och initiativen till avslut saknas nästan helt hos spelarna. Vi får se om Torslanda kan utnyttja detta. Åtta minuter kvar av matchen med 9-12 på tavlan.

Tvåminuter kvar och matchbilden är i princip oförändrad, Skövde leder med 9-13 och går mot en säker seger.

Slutresultatet skrivs till 10-14.

Matchens lirare: Torslanda Nina Dano och Skövde Filippa Nyman

Priserna från Svenska CuptourenTorslanda HF 1 – Skövde HF 1 10 - 14 (6-10)

Målskyttar
Torslanda: Nina Dano 4, Elin Jeanson 3, Julia Hellgren 2, Matilda Groeger 1

Skövde: Filippa Nyman 5, Anna Dahlström 3, Maja Söderberg 2, Johanna Flygelholm 2, Lydia Åkergren 1, Sofia Wallander 1.Segrarintervju:


Se finalen:

Kenth Rudh

Nästa nyhet: Skuru vinner finalen för C flick 04

Skrivet 01 november 2015 15:01
Skuru dominerar matchen i första halvlek, men när Bankeryd spelar ett offensivt försvarsspel i andra halvan så förändras matchbilden. I en mycket tät avslutande del, där Bankeryd har sista skottet, står Skuru emot och avgår med segern. Efter tre minuter har Skuru gjort matchens första tre mål och ser ut att vara numret större i spelet jämfört med Bankeryd. Tyvärr för Bankeryd så fortsätter tre... Läs mer
Volvo Salmin Intersport Skara Sommarland Arena Skövde Elins Esplanad Lindströms Bil