Spelschema för 800 matcher planeras

Det är ungefär 800 matcher som ska planeras inför årets Skadevi cup. Jesper Rudh är en av dem som har som uppgift att se till att det digra spelschemat fungerar.

- Det är Mikael Samuelsson och jag som har huvudansvaret för spelschemat och det är många timmar som går åt för att försöka få allt på plats, berättar Jesper som har många års erfarenhet av att pussla ihop Skadevi cup.

De flesta lagen har önskemål om spelstart på fredag. Spelläggarna försöker också se till att de långväga lagen får senare starttid än lag som finns i Skövdes närområde. En annan viktig tanke i planeringen är att se till så att inget lag enbart får spela på orter utanför Skövde. Målsättningen är att alla lag ska få möjlighet att spela matcher i centrala Skövde och ha möjlighet att också ta sig till Arenan som ju är själva tävlingscentret.

- Alla lag kan ju inte få speltid i Arenan men inget lag ska hamna utanför Skövde och inte ha möjlighet att ta del av allt som händer i huvudarenan, säger Jesper Rudh.

I de yngsta lagen görs gruppindelning på geografiska grunder medan man i de äldre åldersgrupperna försöker seeda lagen så att de på papperet bästa lagen inte möts i första omgången.

När du läser detta är hela spelschemat klart och ligger på Skadevis hemsida. Men det kan fortfarande bli ändringar, för det är inte ovanligt att det blir sena återbud från lag som inte får ihop tillräckligt med spelare eller har andra skäl att stanna hemma.

- Det är en tydlig tendens i samhället att man fattar beslut allt senare. Det märks även när det handlar om deltagande i Skadevi cup och sena ändringar är naturligtvis något som kan ställa till det. Sena omkastningar i spelschemat är inget vi gillar men det brukar alltid lösa sig i sista ändan, säger Jesper optimistiskt.

Text: Annika Andersson