Toppning av lag helt främmande för Skuruledare

Adam Engström – ungdomsledare i Skuru och tävlingskonsulent i Stockholms handbollsförbund sedan elva år tillbaka – tycker att Skadevi cup utvecklats positivt på många sätt under senare år.

-Senast var jag här med lag för fem år sedan och då var vi inte helt nöjda. Framför allt tyckte vi att vi fick för lite speltid, säger Adam.

Skuru hade sex lag på plats i årets cup. Att matchtiden är 2 x 20 minuter för de äldsta åldersgrupperna var det som avgjorde att det blev Skövde under allhelgonahelgen i år.

-Allt har fungerat bra. Vi har bott nära vår huvudspelplats, fått väldigt vänligt bemötande, god mat och allt har fungerat på bästa sätt, summerar Adam.

Om Skadevi cup även i framtiden utlovar speltid på 2 x 20 minuter och boende nära huvudspelsplats kommer Adam Engström att rekommendera andra klubbar i anmäla sig till Skadevi i framtiden.

-Sedan kanske det inte får bli för många lag från Stockholmstrakten för en av fördelarna att vara med i cuper på främmande orter är ju att man får chans att möta lag som man vanligtvis inte spelar mot.

Adam ställer sig också positiv till möjligheten att dubblera spelare i de yngsta lagen. Syftet är att klubbarna kan anmäla flera lag istället för att ha ”stora bänkar”.

- Men det är förstås viktigt att de dubblerande spelare ska alterneras.

Aldrig toppning

Adam berättar att Skuru arbetar utefter tre tydliga mål. Huvudmålet är att ingen ska sluta spela handboll. Mål två betyder att alla individer ska ges möjlighet att efter egna förutsättningar utvecklas till nästa steg. Det tredje målet handlar om resultat och att nå så långt som möjligt i SM-spel.

-I vår ungdomsverksamhet är vi helt främmande för all form av toppning utom i SM, säger Adam bestämt.

Adam är ansvarig för A-flickorna i Skuru, som deltog med två lag i årets Skadevi.

-Självfallet var det två jämna lag.

Adam berättar också att Skuru har det väl förspänt inte minst när det gäller flickor.

-Handboll är nummer ett för flickor i Nacka kommun och det känns givetvis bra.

I sin roll inom Stockholms handbollsförbund ser han en positiv trend när det gäller synen på hur ungdomsidrott ska bedrivas även om det fortfarande finns mycket att göra.

-Det finns klubbar som fortfarande satsar på värvningar och att toppa lag i lägre åldersgrupper. Det finns mycket att arbeta vidare på, men jag tycker ändå att vi är på rätt väg, säger Adam Engström.

Text: Bengt Andersson