Tyresö fick guldjubla i P00/01

Återigen utspelar sig en jämn kamp i finalspelet. Dagens sista final bjöd på rafflande handboll av hög klass där Tyresö vann i längden. Lite kyligare i avgörande lägen fällde avgörandet.

Det märks tydligt att det är äldsta pojkklassen som är på plan, tufft spel och individuellt väl skolade spelare. Ibland går vilja före tekniks och spelintelligens men det må vara förlåtet i stridens hetta. När Tyresös Titus Ekman gör mål på straff efter sju minuter har vi 3-3 på tavlan. Repris tänkte jag skriva på Titus Ekmans straff, men så blev det inte. IFK:s målvakt Albin Viotto släppte inte straffen förbi sig den här gången. 13 minuter på matchuret och vi har åter en oerhört jämn tillställning, 6-6 på tavlan. Eric Sääf uppväxlad är inte bra för motståndarna, 7-7 efter 14.30. Repris men den här gången passar Eric vidare till Christoffer Johansson och Skövde leder med en boll. Ny växel på Sääf med mål som följd, 10-8 med två minuter kvar av halvleken. Filip Wetterteg ser till att Skövde leder med tre bollar i paus när han gör 11-8. Ska Tyresö orka med och vända på detta vill det till att de får kontroll på Skövdes skytte som har varit avgörande hittills i matchen. Vi får inte heller glömma Albin Viotto i Skövdemålet som har över 50 % i räddningar under första delen.

Tyresö inleder andra halvan starkt och det står 13-12 på tavlan efter mål av Jesper Pettersson. I samband med målet åker Skövde på en två minutare. Noa Bengtsson gör mål för Tyresö efter 27 minuter och vi har ett nytt likaläge, 14-14 på tavlan. Tobias Svantesson ger Tyresö ledningen med en boll och i samband med målet blir det ytterligare en Skövde utvisning. Tyresö utökar sin ledning på straff som Max Ahlstrand sätter och det står 15-17 med 10 minuter kvar. Tyresö behåller sin två måls ledning när Tobias Svantesson gör 16-18. Skövde har straff i underläge 16-18 med 6 minuter kvar. Erik Sääf sätter den säkert. Tyresö fick en tvåa i samband med straffen. Tekniskt fel av Skövde ger Tyresö chansen att reda ut sin utvisning, 18-21 på tavlan med knappt fyra minuter kvar. Skövde reducerar genom Hugo Stüivers, Men Tyresö svarar direkt. 2 minuter kvar av matchen och Tyresö går mot seger i en tre måls ledning. Tobias Svantesson gör Tyresös och matchens sista mål, vilket betyder seger med för bortalaget med fyra bollar. Slutresulatet 20-24.

Matchens lirare: Eric Sääf Skövde och Titus Ekman Tyresö

Priserna från Svenska Cuptouren

Skara Sommarland pris: Tobias Svantesson Tyresö

IFK Skövde HK 2 – Tyresö Handboll 20 -24 (11-8)

Målskyttar
IFK
: Eric Sääf 8, Hugo Stüivers 4, Filip Wetterteg 3, Albin Engelmark 1, Frits van der Voomt 1, Adam Rosén 1, Christoffer Johansson 1, Oliver Ageborn 1.

Tyresö : Tobias Svantesson 7, Titus Ekman 6, Jesper Pettersson 5, Noa Bengtsson 3, Martin Brandt 1, Max Ahlstrand 1, Hampus Andén 1.

Kenth Rudh