UPPLEV SKADEVI HANDBOLLSCUP

Det finns mycket och uppleva under Skadevi Handbollscup. Vi garanterar dig som kommer och kollar på matcherna och allt runtomkring att du får se och uppleva alla sorts känslor. Frustrationen hos spelare och ledare när inte domarna dömer som man vill, tårarna som kommer när man förlorar, smärtan som kommer i de tuffa närkamperna och kanske framförallt glädjen att få göra mål.

Skadevi innehåller tolv klasser från pojkar och flickor 04 upp till herrjuniorer samt även tvärhandbollsturneringen för 05:or.

Vi har snackat med två lag. Först ut är Tibro HK:s 03-tjejer som är med i Skadevi Cup för andra gången. Klassen innehåller 28 lag.

Vi ledare och våra ca 15 tjejer ser fram emot Skadevi Cup. Vi tyckte vi gjorde ett hyfsat resultat förra året och vill bli ännu bättre i år säger ledare Jari Liimatainen. Vår grupp är tuff men vi siktar på A-slutspel. Min känsla av Skadevi är att det är en bra organiserad cup med bra handbollslag, så det blir en helg med mycket handboll fortsätter Jari. Tjejerna gillar ju självfallet matcherna men även grejerna runtomkring som ex. tröjtrycket och att man får träffa och se lite äldre spelare och t.o.m få chansen att träffa IFK Skövde:s A-lagsspelare, avslutar Jari.

En annan intressant klass är pojkar 00. Förra årets segrare i den klassen var IFK Skövde. Fredrik Sääf, ledare för laget, vad säger du om klassen i år. – Det är 16 lag med och jag skulle tro att ca åtta av dem lagen tillhör topp 10 i Sverige, så det är riktig hög kvalité på lagen. Vi liksom Sävehof ex. ställer upp med två jämna lag så det är ovisst vem som står som segrare. Slutspelsmatcherna i klassen kommer garanterat bli jämna och spännande och guldet står nog mellan Sävehof, IFK Skövde, Lugi och Tumba men fler lag kan blanda sig segerchansen fortsätter Fredrik. Gruppspelsmatcherna spelas i Kavelbrohallen.

Vill du kolla av att hörseln fungerar så beger du dig till Arena C på söndagen. Där spelas tvärhandbollsturneringen för flickor och pojkar 05. Maken till känsloyttringar är svårt att hitta. Det är otroligt kul att få bevittna barnens glädje. Samtidigt kan man snegla på läktaren där ex. morfars engagemang liknar VM finalen.

Till sist så vill vi nämna Hummels Elitjuniorturnering för pojkar födda 96-97. Med största sannolikhet innehåller lagen spelare som inom snar framtid är landslagsspelare. Stenhårda matcher i högt tempo och bländade handbollsteknik serveras i Idrottshallen.

Det är enkelt att följa allt om Skadevi, antingen via vår app eller här via hemsidan. Mer info om vår app hittar du här .

VÄLKOMMEN