Vinst för IFK Skövde HK 1 i A-pojksfinalen!

Skövde tar ett klart grepp över matchen direkt i inledningen, med högt tempo och distinkta avslut lämnar man Önnered ohjälpligt efter. Tempot gick ner efter hand men Önnered hade inget att sätta emot.

Fem minuter spelade och vi ser en tuff drabbning med stenhårt försvarsarbete från båda lagen, Skövde har dock klarat av detta på bästa sätt och har dragit ifrån till en tre måls ledning, 1-4 på tavlan. Läckaget bakåt fortsätter oförminskat för Önnered. Skövde leder efter åtta minuter med sju bollar, 1-8 på tavlan.

Skövdes målvakt Jonathan Frej har inlett strålande och agerar levande vägg i målet.
Skövde har dragit ner på tempot något, bla beroende på en utvisning, Önnered kryper lite närmare. 3-9 på tavlan med 14 minuter spelade. Slutminut i första delen och Skövde ger inte mycket gratis till Önnered. En period i mitten av halvleken går Skövde ner i tempo och Önnered gör några mål, sedan skruvas tempot upp gen och Skövde drar ifrån. Vi går till halvtid med 5-13 på resultattavlan. Det vill till att Önnered har nya taktiska saker att ta till, om inte så stannar Skadevi Handboll pokalen kvar i Skövde.

Andra halvan och Önnered reducerar till 11-16 efter 26 minuter. Skövde bevakar sin ledning som än så länge är betryggande, känns som att man gör mål när det behövs. En farlig inställning som ibland straffar sig, vi får se vart det leder.

34 minuter och det finns inget som talar för att Önnered ska hota en hemmaseger, på resultattavlan har vi nu 14-20. Skövde går mot en ganska enkel seger till slut, ledning från start till mål.

Slutresultat 18-24.

Matchens lirare: Önnered Sebastian Petersson och Skövde Victor Ljungkvist

Priserna från Svenska Cuptouren

Önnereds HK 1 – IFK Skövde HK 1 18-24 (5-13)

Målskyttar

Önnered: Sebastian Petersson 7, Ossian Victor 3, Anton Mandorff 3, Axel Segertoft 2, Oskar Pilborg 1, Adam Eliasson 1, Kristoffer Söderholm 1.

Skövde: Miguel Mbumba 7, Victor Ljungkvist 5, Jack Turin 5, Anton Tilly 3 E,dwin Aspenbäck 2, Åke Sterning 1, Sebastian Kavak 1.

Segrarintervju:

Se finalen:

Kenth Rudh